Praktikant

Är du intresserad av att få en inblick i hur arbetet på en advokatbyrå ser ut i praktiken? Är du intresserad av affärsjuridik och vill du få värdefull arbetserfarenhet redan under studietiden? DKCO Advokatbyrå erbjuder praktikperioder åt juridikstuderande och ger blivande jurister en unik möjlighet att fördjupa sin kunskap och bredda sin erfarenhet.

Värdefull merit

Praktisk arbetserfarenhet redan under studietiden är en värdefull merit när du blir utexaminerad och söker jobb. Vi rekryterar regelbundet praktikanter till kontoren i Mariehamn och Vasa. En praktik på DKCO är vanligtvis 4-9 månader lång. Som praktikant på DKCO utgör du en viktig del av ett dynamiskt arbetsteam vars mål är att skapa ett mervärde för kunden. Du får stöd i ditt arbete av erfarna jurister som är experter inom sina områden.

Varierande arbetsuppgifter

Till praktikantens arbetsuppgifter hör bl.a. att assistera advokater och jurister i mindre och större rättsutredningar, att bearbeta avtal och andra handlingar och att ta hand om administrativa uppgifter. Som praktikant får du en unik chans att lära dig från jurister och advokater med lång erfarenhet av krävande affärsjuridiska uppgifter. Arbetsuppgifterna anpassas så att de passar dig, oavsett i vilket skede av studierna du befinner dig.

Stor kundkrets – brett kunnande

DKCO Advokatbyrå grundades 1994. Bland våra kunder finns små, medelstora och börsnoterade företag, men även offentliga institutioner och i viss mån även privatpersoner. DKCO Advokatbyrås jurister betjänar sina kunder inom ett brett fält av rättsområden, såsom bl.a. kommersiell avtalsrätt, arbetsrätt, offentlig upphandling, fastighetsrätt, tvistelösning samt privat förmögenhetsrätt.

Tre orter – en personal

DKCO:s jurister, advokater och praktikanter utgör tillsammans en sporrande och utvecklande arbetsgemenskap. Vår arbetsmiljö är fräsch, funktionell och modern. Arbetet mellan de två kontoren på fastlandet och på Åland sker hinderfritt tack vare effektiva kommunikationsmedel. Det är vårt mål att du som praktikant ska trivas i vår gemenskap och utvecklas i din yrkesroll.

Som framtidens jurist är du välkommen att ta kontakt om du är intresserad av en praktikperiod på DKCO.

Ta chansen – sök som praktikant till DKCO Advokatbyrå.