Om Jonna Hagström

Jonna Hagström
Jurist
+358-20-527 4008
jonna.hagstrom@dkco-law.com
Helsingfors universitet (JM) 2017
Svenska, finska, engelska
Jonna har jobbat mycket med offentliga upphandlingar och med arbetsrätt under sin tid på DKCO. Hon har sedan tidigare arbetserfarenhet inom insolvensrätten.

Trogen Vasabo som jag är inledde jag mina juridikstudier här i Vasa genast efter att jag hade avlagt studentexamen vid Vasa Gymnasium. Under min studietid prövade mina vingar i Tyskland under ett år och utmanade mig själv genom att både studera juridik och jobba i kundbetjäning på tyska. Därefter sökte jag mig tillbaka hem till Vasa för att avlägga min magister i straff- och processrätt samt för att bosätta mig i min kära hemstad. Redan då hittade jag vägen till DKCO. Först som praktikant, och efter min examen hösten 2017 har jag jobbat som jurist hos DKCO.

Jag har tidigare erfarenhet av att jobba som praktikant både på en liten advokatbyrå samt på en av Finlands största advokatbyråer. Därtill har jag under en längre period vid sidan om studierna jobbat med indrivningsverksamhet och därigenom blivit god kännedom om insolvensrätt, både gällande fysiska och juridiska personer. Till mina intresseområden hör därtill tvistelösning och processrätt och jag utvecklar mig inom dessa områden som bäst genom en utmärkt coaching av våra seniora jurister här på DKCO.

På fritiden tar jag gärna långa skogspromenader med min Rottweiler-valp samt utmanar mig själv på CrossFit -gymmet.

Tillbaka