Niko Johansson blir ny partner i DKCO

Niko Johansson har anslutit till DKCO som partner fr.o.m 1.4.2021. Han kommer från en av Finlands största advokatbyråer, och tillför DKCO betydande erfarenhet och expertis inom finansieringsjuridik med specialkompetens inom kapitalmarknadstransaktioner (skuld- och aktieemissioner), syndikerade lån, finansiering av företagsförvärv, fastighetsfinansiering samt omstruktureringar. Niko har under se senaste åren skött skuld- och aktiekapitalmarknadstransaktioner genom vilka bolag har samlat in över 3 miljarder euro i nytt kapital.

Niko kommer att tillsammans med välrenommerade Gunnar Westerlund att leda och utveckla DKCO:s finansieringspraktik med utgångspunkt i Helsingfors.

’’DKCO är en intressant aktör och fräsch vind på marknaden, och jag ser fram emot att utveckla verksamheten och skapa en affärsmodell där vi vågar utmana gamla arbetssätt utan att kompromissa med kvalitén’’ säger Niko, som berättar att han följt med DKCO sedan han under 2010 varit praktikant på byrån under en sommar.

’’Vår målsättning är att vara ett förstahandsval vid komplicerade finansieringsarrangemang och genom vårt kunnande och vårt breda kontaktnät erbjuda flexibel och högklassig service’’, avslutar Niko.

Rekryteringen av Niko är en ett led i en långsiktig strategi att etablera DKCO som en central aktör inom premiumsegmentet av affärsjuridiska tjänster i Finland.